Waar droom jij van?


Als je ons volgt op social media heb je vast gezien dat, Petra & ik deze week een paar dagen vrij hadden genomen om te genieten van het mooie weer. Ik was met mijn jongste dochter op de scooter naar het strand gegaan. Mijn ultieme plaats om tot rust te komen en mijn gedachten de vrije loop te laten gaan. Op zo’n dag voel ik me vaak weer helemaal opgeladen en bruis ik van de nieuwe ideeën. Gelukkig heb ik altijd een notitie boekje bij me en kan ik meteen mijn gedachten opschrijven. 

Mijn gedachten zijn toch vaak bij het verbeteren van onze trainingen of hoe we vrouwen weer verder kunnen helpen in hun leven. Welke stappen kan je zetten om een nog leuker en ontspannen leven te krijgen? Het voelt ook niet als werken als ik hier mee bezig ben, het is mijn passie en ik krijg er energie van! Rust in je hoofd


Dit soort rustige dagen zijn dan ook heerlijk. Genieten van de zee en het strand, een lekker kopje koffie op het terras. En dan hoor ik de gesprekken om me heen die me weer inspiratie geven. Ik heb dus eerst rust nodig in mijn hoofd zodat er weer ruimte is voor nieuwe ideeën. Het deed me denken aan dat ik zo’n 12 jaar geleden met twee vriendinnen op het strand was om eens te brainstormen over wat wij wilden gaan doen in ons leven. Onze kinderen werden al wat groter, we waren op zoek naar nieuwe uitdagingen. Vragen als: wat voor soort baan willen we graag? Willen we wel in Nederland blijven wonen? Gaan we weer studeren? Dit soort vragen wilden we met z’n drieën gaan beantwoorden die dag. 
We schreven alles op wat we leuk en inspirerend vonden, waar onze talenten lagen, waar we wel eens complimenten over kregen en ga zo maar door. 

Ik schreef op dat ik mensen wilde inspireren en op weg helpen naar een leven dat zij voor ogen hebben. Maar dat is toch geen baan? Daar kan je toch geen geld mee verdienen? Bam, meteen een oordeel erover heen en met zo’n negatief oordeel ga ik niks bereiken! Uiteindelijk had ik een hele lijst waarvan ik overtuigd was dat ik daar niks mee kon. Door de brainstorm was ik er wel achter gekomen dat ik weer graag wilde studeren en een hele andere richting op wilde gaan met mijn werk. Ik wilde met mensen werken en helpen ze te ontspannen en zich goed laten voelen over zichzelf. 

Dood eng

De massage therapie opleiding die ik volgde zorgde ervoor dat ik veel meer ontspannen in het leven stond en een goed gevoel over mezelf ging krijgen. Wat een grap, niet alleen voor andere mensen was ik bezig maar vooral ook voor mezelf. Hierdoor begreep ik dat je andere mensen niet kan helpen als je zelf niet ook persoonlijk groeit. Toen ik mijn baan opzegde om mijn eigen massage therapie praktijk te starten vond ik het echt enorm spannend. Slapeloze nachten en vele uren piekeren zijn eraan vooraf gegaan: wat nou als ik geen klanten kan krijgen? De maand te lang zou zijn voor de hoeveelheid geld die ik zou binnenbrengen? 

Allemaal angsten die ik overwonnen heb doordat ik zo duidelijk voor ogen had dat ik andere vrouwen ook meer zelfvertrouwen, rust en ontspanning wilde geven. Want alleen vanuit ontspanning kan je dingen veranderen, anders ben je veel te moe en zie je continue beren op de weg. Zie ook de 5 minuten ontspan tips in het artikel. Doe deze eerst voordat je aan je toekomst plan gaat werken. Als ik nu terug kijk naar mijn lijst van 12 jaar geleden zie ik zoveel dingen staan waar ik geen idee van had dat ze ook echt zouden gaan lukken. Schrijven stond op mijn lijstje, nog nooit gedaan en nu schrijf ik elke dag voor Relax Academy! Inspirator en motivator zijn, dit vak bestaat echt, daar had ik geen idee van. Ik leef dus nu eigenlijk mijn droom. Ontstaan door een inspirerende sessie op het strand, door bewust bezig te zijn met aandacht geven aan mijn leven en daar mijn focus op te houden. 


Jouw droomleven

Maar hoe ga je nou precies beginnen?  Wat doe je als je nu niet precies weet wat je droom is? We gaan eerst beginnen met ontspannen. Vanuit spanning kan je niets bereiken, door eerst je hoofd vrij te hebben kan je mooiste dingen creëren. Doe je mee?

Stap 1, de 5 minuten ontspan tips 

 

 • Zet je favoriete muziek op en ga helemaal uit je dak. Beweeg die heupen eens goed, laat je voeten lekker op de grond stampen en…zing mee! De ultieme tip om in een andere gemoedstoestand te komen, je hele lichaam ontspant.
 • Drink thee, vooral groene thee en kamille zorgen ervoor dat je intstant ontspant.
 • Doe een paar stretches. Stretch je nek, je armen, je schouders en je benen. Stretchen kan eenvoudig door je hoofd van links naar rechts te laten rollen om de spanning in je hoofd te verlichten als gevolg van hoofdpijn veroorzaakt door stress.
 • Lachen, zoek een lachwekkend filmpje op op internet en ga lachen. Of lach naar jezelf in de spiegel net zolang tot je een echte lach voelt opkomen.
 • Ga 5 minuten naar buiten. Kijk goed om je heen, hoe voelt de temperatuur, zie je de mooie kleuren, hoor je de vogeltjes fluiten?
 • Eet een stukje pure chocola. Het zorgt ervoor dat je stresshormoon cortisol lager wordt.
 • Lees een boek. Door te lezen ontspan je helemaal.
 • Adem in en uit. Neem een ​​paar minuten de tijd om te ademen. Ga naar buiten als je kunt. Neem even afstand van je drukke schema; neem een diepe inademing en adem dan uit.

Stap 2, aan de slag!

Nu je volledig ontspannen bent kan je over je toekomst gaan nadenken. In mijn optiek moet je het niet al te moeilijk maken als je de eerste stappen gaat zetten naar je nieuwe leven toe. Vandaar deze eenvoudige en snelle tip.
 • Pak 2 lege A4tjes. Schrijf op het eerste blad JA en op het tweede blad NEE
 • Neem een pen en schrijf op het blad JA alles op wat in je hoofd opkomt als je denkt aan wat je wilt in je leven. Dat kan dus van alles zijn. De zon, het strand, water, een partner, van 9 – 17 uur werken, een licht kantoor, slagroomsoezen, automerken, vakantielanden of huishoudelijke klusjes. Het maakt niet uit, alles waar jij van houdt. En ook de dingen waar je talent voor hebt, waar je een compliment over krijgt , waar andere mensen altijd met bewondering over spreken. 
 • Op het blad NEE schrijf je alles op wat je niet (meer) wilt in je leven. Spinazie, bergen, computerwerk, bikini’s, vervelende mensen, rotzooi, boos zijn en ga zo maar door. Alles wat in je opkomt is goed, zonder oordeel ga je schrijven. 
 • Het zijn jouw gedachten en niemand krijgt het te lezen. Wees dus eerlijk naar jezelf toe. 
 • Als je klaar bent kan het zo zijn dat je denkt: “wat een zooitje, wat moet ik hiermee?” Een grote brei met woorden die ogenschijnlijk nergens op slaan. 
 • Probeer uit al die woorden eens een patroon te ontdekken. Wil je inderdaad nooit meer van 9-17 uur werken achter een computer (nee blad) ga dan bedenken wat je wel wilt.
 • Oordeel niet te snel. Leuk dat er koken opstaat maar ik ben geen kok! kan ik toch nooit mijn brood mee verdienen? Misschien staat er dat je dol bent op kleding op je JA blad en tegelijkertijd dat je complimenten krijgt over de leuke combinaties die je draagt. Dat is talent en daar kan je mee aan de slag.

Ik hoop dat ik hiermee je creatieve brein geactiveerd heb zodat je op zoek kan gaan naar nieuwe kansen en uitdagingen. Je leven is maakbaar, geloof daar in!

Liefs,

Nancy

PS,
We hebben het de laatste tijd vaker gehad over het waarmaken van je dromen en je leven veranderen. Maar niet alleen de tips gaan je op weg helpen. Wij zouden jou ook zo graag willen helpen om jouw droom leven te creëren. Jouw steun en motivatie zijn om het mooiste uit je leven te halen. 
Donderdag 24 mei kan je voor maar 99 euro meedoen met onze training, Powervrouw. En als je graag met een vriendin komt kan je je inschrijven voor 149 euro met z’n tweeën! Wij gunnen het jou om een relaxt leven te hebben, met die droombaan, fantastische relatie, tijd voor je kinderen te hebben of een geweldige gezondheid.