Wij veranderen omdat wij leren van de beste coach ter wereld

Helaas hebben jullie vorige week onze Relax Brief moeten missen. Wij waren samen in Londen om te leren van de beste coach van de wereld! Wat een feest was het om 4 dagen lang, 50 uur training te krijgen van iemand die zoveel moois te vertellen heeft en al zoveel mensen geholpen heeft. Het was echt een eer om met hem samen te werken.

Tony Robbins is een man die onder andere Oprah Winfrey, Bill Clinton, Nelson Mandela en Barack Obama coacht. Voor  verschillende zaken in hun leven die niet helemaal soepel liepen. In Nederland vinden we het vaak moeilijk om hulp te vragen voor dingen waar we zelf niet uitkomen. We schamen ons omdat we het zelf niet kunnen, voelen ons zwak of zijn bang wat anderen van ons vinden.

Hulp vragen

Doe jij het wel eens? Hulp inschakelen als je er zelf niet helemaal uitkomt? Voor zaken zoals:

 • Je gezondheid weer op nummer één zetten
 • Afvallen
 • Relatie problemen
 • Het verwerken van verlies
 • Meer financiële zekerheid krijgen
 • Werken aan je zelfvertrouwen

Allemaal dingen waar je door de frisse blik en steun van een coach weer op weg geholpen kan worden. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat je grote verandering kan aanbrengen op allerlei gebieden in je leven.

Ik vroeg hulp

Toen ik drie jaar geleden een bijzondere aandoening in mijn nekspieren kreeg. Mijn hoofd kon ineens niet meer rechtop staan en verschillende spieren waren uitgeschakeld. Er werd mij verteld dat ik niet meer mocht sporten en zoveel mogelijk rust moest blijven houden. Niet voor even! Nee mijn hele leven lang. Ik die dol ben op bewegen, die dicht tegen adhd aanzit en mijn energie wil gebruiken voor alles wat mijn passie heeft.

Ik moest leren leven met een voornamelijk inactief leven. Ik moest accepteren dat ik chronisch ziek was. Ik moest stoppen met dromen over zoveel mogelijk vrouwen helpen om het mooiste uit hun leven te halen.

Gelukkig  ben ik super eigenwijs en een niet zo goed luisterende patiënt! Het focussen op ziek zijn is al iets wat niet bij mij past, waarom keken ze niet wat ik nog wel kon en proberen we dat te verbeteren? Door mijn sterke wil (die ik jaren getraind heb) en mijn overtuiging dat bijna alles om te draaien is ging ik op zoek naar de beste personal trainer die ik kon vinden. Zijn mening vond ik belangrijk en van daaruit wilde ik verder gaan bedenken wat ik kon gaan doen.

Mijn eerste gesprek en testen waren niet om over naar huis te schrijven. Maar Marc, mijn personal trainer, zei meteen: “ ik vind het een uitdaging om met je aan de slag te gaan:-).” Nou dat vond ik ook! Ik kon nog geen 5 minuten op een pilates bal zitten zonder daarna een halve dag in bed te moeten liggen van de hoofdpijn.  Ben je nieuwsgierig hoe dit is afgelopen? Klik dan door naar het artikel van deze week, de enige verander tips die je nodig hebt .

Verandering

Voor mij was het weer heel duidelijk dat als je iets wilt veranderen in je leven je daarbij de juiste ondersteuning nodig hebt. Wil jij ook iets veranderen in je leven? Wij willen je daar zo graag bij helpen, samen zorgen we ervoor dat het lukt! Hoe vaak ben je al niet iets gestart en hebt het niet afgemaakt? Afvallen, meer bewegen, meer rust in je leven aanbrengen. Noem het maar op

Het maakt niet uit wat je wilt veranderen, je zal in actie moeten komen als je écht iets wilt bereiken wat je nu niet hebt. In het artikel van deze week vind je tips hoe je dit kan aanpakken.

Na zes maanden trainen kon ik ineens weer dagen zonder hoofdpijn tegemoet zien, wat een resultaat had ik geboekt.

Eerlijk gezegd had ik het zonder de steun van Marc niet gekund. Door zijn motiverende trainingen, de juiste voeding en supplementen die hij adviseerde en de opgewekte berichtjes die hij stuurt om mij te ondersteunen hebben mij er echt doorheen geholpen.

Als je een hypotheek nodig hebt ga je toch ook naar een adviseur, als je wilt afvallen lukt dat toch ook beter als je naar een voedingsdeskundige gaat? En voor ontspanning ga je misschien naar een massage therapeut? Hoezo doe je dit dan niet als het gaat om het veranderen van je leven?

Tips

Energie

Het eerste wat je zal moeten aanpakken is je energie niveau! Als je altijd moe bent heb je geen puf of zin om iets in je leven aan te pakken toch? Dan wil je alleen maar op de bank liggen om te netflixen of tijdschriften te lezen. Wat komt er dan van je plannen, dromen en wensen terecht? Misschien ken je wel mensen die van alles aan het doen zijn, altijd vrolijk en nooit moe? Die hebben hun energie niveau zo hoog waardoor ze altijd in staat zijn om het beste uit hun leven te halen. Als je een hoog energie niveau hebt, heb je vaak ook een geweldige baan, relaties of financiële overvloed.

Deze mensen hebben één ding met elkaar gemeen, passie! Zij weten waar hun passie ligt. Dit kan van alles zijn, passie voor je kinderen, voor je werk, voor het redden van de aarde enzovoort. Door deze passie worden ze letterlijk gevoed. Ga dus uitzoeken met behulp van eventueel een coach waar je passie ligt, waar je blij van wordt.

Bijvoorbeeld je hebt passie voor je kinderen. Je wilt ze zo goed mogelijk opvoeden, ze van alles wilt meegeven in het leven en je wilt ze laten zien dat ze het best uit zichzelf kunnen halen. Dan zal jij over genoeg energie moeten beschikken om dit zo goed mogelijk te doen. Je zal dus eerst goed voor jezelf moeten zorgen. Denk maar eens aan het voorbeeld van het zuurstof masker in het vliegtuig. De stewardess zegt heel duidelijk, “zet eerst zelf het masker op en dan pas bij de kinderen”. Het is egoïstisch om niet eerst voor jezelf te zorgen (in plaats van wat de meeste denken, jezelf op de eerste plaats is egoïstisch!). Je kinderen zullen letterlijk dood gaan als je dit niet doet!

Hoe pak je je energie niveau aan? 

 • Lees elke dag 30 minuten over je passie, wat het ook maar is. Zo word je brein gevoed en ga jij elke dag met plezier de dag weer door.
 • Beweeg! Deze tip kan niet vaak genoeg herhaald worden…. Door te bewegen kom je in een andere gemoedstoestand en krijg je weer positieve energie
 • Zorg voor gezonde voeding. Je lichaam kan geen energie leveren als je er alleen maar rotzooi in stopt.
 • Hier vind je nog meer energieke tips.

 

Wil jij samen met ons op zoek naar jouw passie? Of wil je veranderen en kom je er allen niet uit? Wij gaan je op 24 mei helpen in de workshop Powervrouw!

Wie ben je nu? – Wie zou je willen zijn? 

 

Focus

Ken jij dat gevoel dat je duizend en één dingen wil doen maar je er niet toe kan zetten om te beginnen? Dat jouw aandacht elke keer wordt afgeleid naar de andere dingen die je ook wilt doen? En dat je jouw doelen maar niet bereikt, afvallen, een boek schrijven, meer tijd voor jezelf maken, leuke dingen doen enzovoort?

Bepaal wat jij belangrijk vindt om jouw focus op te houden. 

Welk doel heb jij voor ogen, wil je een bepaalde baan, moeten er zaken af op je werk, wil je afvallen, een reis maken, je huis verbouwen, het maakt niet uit wat. Alle stappen die hiernaar toe leiden moet je in kaart brengen. Als je heel duidelijk weet wat je wilt, zoals meer vrije tijd krijgen, schrijf dan precies op wat dat voor jou betekent, hoeveel uur, wat wil je doen met meer vrije tijd, welke stappen heb je nodig. En maak een planning. Plannen levert je rust en tijd op. Wat doe je als je plant? Je denkt goed na en ontwikkel een plan. Vervolgens kun je stoppen met nadenken, en je plan simpelweg uitvoeren. Klik hier voor meer tips over focus en je plan maken.

Patronen

Iedereen zit nou eenmaal in haar eigen patroon. Een patroon wat je je hele leven hebt ontwikkeld en wat comfortabel voelt. Dit patroon zorgt er ook voor dat je niet zo makkelijk wil veranderen. Het voelt veel te veilig. Maar wil jij echt iets veranderen? Zoals bijvoorbeeld:

 • Werken aan je zelfbeeld
 • Werken aan een rustiger leven
 • Onzekerheid loslaten
 • Meer financiële vrijheid
 • Loskomen van relaties

Je zal dan echt los moeten komen uit jouw tegenhoudende patronen. Vraag jezelf dan eens af of het echt zo comfortabel is waar je op dit moment zit? We zitten vol excuses en angsten om zaken niet aan te willen pakken. Heb je echt geen geld om een coach in te schakelen of een training te volgen? Heb je echt geen tijd of heb je geen priori-tijd om aan jezelf te werken? Vind je het eigenlijk wel goed zo?

Het is zoveel makkelijker en menselijk om de easy way out te kiezen. Je hersenen willen je beschermen voor nieuwe pijn en zullen er alles aan doen om je in je oude patroon te houden. Dat is veilig, daar weet je wat je hebt. Dit wordt ook wel je comfortzone genoemd. Je weet wel, de plek waar je een comfortabel gevoel krijgt. Net als een oude spijkerbroek, hij zit lekker maar vertoont wel slijtage of gaten.

Vind je ook niet dat het tijd wordt om net als ik je problemen aan te pakken? Ik zou je hier zo graag bij willen helpen. Ik gun het jou ook om met je hoofd omhoog een nieuw leven te creëren, net als ik. En ja het heeft inspanning gekost, doorzettingsvermogen en tranen. En zonder de steun en begeleiding van mijn coach was ik nooit zover gekomen. Vier dagen per week sta ik in de sportschool, ik ben weer actief in mijn werk, gezin en huishouden. Ik stuiter van energie om de dingen waar ik van houd te doen!

Dat is precies wat ik jou ook zo graag wil geven, de steun om het mooiste uit jouw leven te halen. Dus neem mijn hand, dan springen we 24 mei samen in het diepe! Ik laat je niet vallen en zal je niet duwen maar begeleid je op weg in jouw tempo met de dingen die bij jou passen. En onthoud de quote die hierboven staat, falen is succes als we ervan leren. Alle begin is eng maar als je eenmaal de stap genomen hebt is het fantastisch!

Ik hoop dat je mijn aanbod aanneemt en wij samen op weg kunnen gaan naar jouw mooiste leven.

Veel liefs en warme knuffels,

Nancy