Herstel de verbinding met jezelf en laat los wat in de weg zit.

 

Vaak gaan we maar door met het leven en negeren we alle lichamelijke klachten. Laatst was ik weer zelf bij een coach om te onderzoeken waar het vandaan komt hoe ik reageer in bepaalde situaties. Dit had allemaal te maken met relaties, vriendschap en de relatie met je eigen familie.

  • Heb jij goed contact met iedereen in jouw familie?
  • Mocht jij zijn wie je was als klein meisje?
  • Of zorgde jij voor iedereen?

Bij mij komt het doordat ik in mijn verleden nogal uit een heftige familiesituatie kom. Ik heb in mijn jeugd alleen maar op overleven gestaan. Dat heeft me heel veel gebracht door nu zo zelfstandig te zijn. Maar dit heeft ook zijn keerzijde dat ik me maar moeilijk kan verbinden. Omdat ik het idee heb dat mensen die van me houden bij me weg gaan. Ik heb twee langere relaties gehad, Best wel spannend eigenlijk nu ik dit zo net je deel. Mijn vader was alcoholist en mijn broers en zussen waren al heel snel en op jonge leeftijd het huis al uit. Ik heb jaren in een angstige omgeving gewoond. Ik wist nooit hoe ik mijn vader thuis zou aantreffen. Ik moest op mijn hoede zijn en hield alles in de gaten. Ik heb weinig liefde mogen ervaren, alles werd ook altijd verzwegen. Thuis er werd nooit ergens over gesproken. Mijn vader was te druk met zijn eigen problemen bezig en mijn moeder kon geen keuzes maken. Daardoor zaten zij gevangen in hun eigen problemen en konden mij geen aandacht en liefde geven die je als kind wel verdient.

Inzicht

Nu jaren later is het mij gaan opbreken. Ik merk dat ik ik iedere relatie een stukje pijn vanuit mijn verleden probeer te compenseren. Je herkend je eigen te kortkomingen in een ander. Ik heb weinig liefde gehad, ik ga liefde halen bij een ander. Inmiddels weet ik nu dat de grootse liefde in je zelf zit. Daar heb je een ander niet voor nodig. Vroeger voelde ik me vaak niet welkom en werd ik niet gezien door mijn ouders. Er zijn momenten geweest in mijn relatie waarvan ik gezien wilde worden.Inmiddels weet ik beter dat het geen zin heeft om wat je van je ouders niet hebt meegekregen dat bij een partner te gaan zoeken. Tijdens mijn gesprek met mijn coach heb ik dit soort inzichten gekregen en natuurlijk nog veel meer. Ik zal niet alles met je gaan delen. Wil ook nog graag dingen voor mezelf houden.

Het is nu tijd voor mij.

Ik ben bereidt om het aan te gaan.. Ik kan nu kijken naar mijn tekortkomingen vanuit mijn jeugd. Als ik last kreeg van allerlei emoties. Zette mijn lichaam alles vast. Mijn hart blokkeert, mijn ademhaling zit hoog en mijn lichaam zit vol met spanning. Inwendig ben ik aan het shaken. Maar nu kan ik de bijbehorende emotie van pijn verdriet en geen liefde te hebben gehad goed inademen en kan het een plek geven. Dit is een proces en ben ik al een tijdje mee bezig. Voelt zo goed als een soort bevrijding. Ieder stap kom ik dichter bij mezelf. Naar die leuke vrouw die ik mag zijn.

Vanuit daar kan ik verder kijken naar mijn toekomst. Ieder moment als ik weer zo’n emotie voel van eenzaamheid angst of verdriet maak ik verbinding met mezelf door de tekortkomingen te herkennen. Dit inzicht heeft mij nu al zoveel gebracht en geeft me vrijheid en rust ervoor terug. Mijn zenuwstelsel heeft jarenlang op hoge spanning gestaan. Maar nu is het klaar. Ik ga mijn lijf aandacht en liefde geven. Hier word ik alleen naar een leukere sexy aantrekkelijke vrouw van. Wie weer wat er allemaal voor een moois op mijn pad mag komen.

Tips voor extra aandacht voor jezelf:

Wat is liefdevol leven? We schieten allemaal weleens tekort als het gaat om een liefdevol leven – niet alleen in liefdesrelaties maar in alle soorten relaties.Een liefdevol leven begint om eens heel lief voor jezelf te zijn in plaats van heel streng.

  • Blijf ademen. Door een sterke emotie zijn we geneigd om onze adem vast te zetten. Dus niet meer door te blijven ademen. Dat zorgt ervoor dat je de emotie alleen nog maar meer gaat vastzetten.
  • Neem eens op een gek moment een heerlijk warm bad met een aromatische olie die je helpt te ontspannen.
  • Koop eens mooie bos bloemen voor jezelf.
  • Luister hier naar een meditatie die helpt om je lichaam te ontspannen.

 

Geef jezelf alle aandacht. Jij bent een pracht mooie vrouw. Jij verdient dit. Jij geeft vaak andere veel aandacht maar hoe zit dat nu met jou? Stop nu er nu eens mee om jezelf steeds weg te cijferen en begin met je emoties te omarmen.

Dat is verbinding durven te maken met jezelf!!

Liefdevolle groet,

Petra