Allergie

 

Joepie, het voorjaar komt er weer aan! Ik heb al een paar keer in de tuin gezeten, met een dikke trui dat nog wel. Ik vind het heerlijk om de eerste zonnestralen op je gezicht te voelen.

Niet iedereen is even blij met het voorjaar. Als je last hebt van de pollen die door de lucht vliegen is het minder plezierig om buiten te zijn. Hoe kan je nou zorgen dat je minder last van de symptomen gaat krijgen van de allergie? Niet alleen van de hooikoorts allergie maar van alle soorten allergie.

Er bestaan vele soorten allergie en het lijkt wel of het steeds meer wordt. Voeding, huisstofmijt, parabenen allergie en ga zo maar door. Alle allergieën hebben één ding gemeen, ze verergeren door stress. Wist jij dat, hoe hoger jouw stressniveau is, des te hoger de klachten door allergische reacties zijn?

 

Onderzoek

Onderzoekers van de Ohio State University hebben dit ontdekt. Door verschillende groepen mensen te testen kwamen ze tot de voorgaande conclusie. Door stress nemen de symptomen van allergie toe en deze symptomen zorgen voor extra stress! Specifiek bij hooikoorts aanvallen is dit het geval. Een win – win situatie lijkt ons om je zo ontspannen mogelijk door het voorjaar heen te bewegen.

Heb jij last van allergieën? Allergie voor pollen, huisstofmijt of door voeding? Lees dan de 7 tips hieronder om te ontspannen, hierdoor help je je lichaam om de symptomen te verminderen!

 

7 Tips

Tip 1

Boek een massage of een schoonheidsbehandeling.

Tip 2

Lees een goed boek, of herlees een boek waar je erg van genoten hebt.

Tip 3

Ga naar het strand, meer of rivier en kijk naar het stromende water, jouw hoofd raken hier helemaal ontspannen van.

Tip 4

Boek tickets voor een concert of luister naar muziek waar jij ontspannen van wordt.

 

Prof. dr. Erik Scherder, Muziek die je prettig vindt om naar te luisteren kan ervoor zorgen dat je bloeddruk zakt, het verlaagt je hartslag,  je humeur en geheugen verbeteren en dat heeft zo weer een positief effect heeft op jouw stress.

 

Tip 5 

Doe iets creatiefs. Ga een tekenen, schilderen, borduren of iets anders. Creatief bezig zijn ontspant je lichaam en je geest.

Tip 6

Lach! Kijk op YouTube naar grappige filmpjes, zoek een leuke cabaretier op, bel je vriendin om te lachen. Dit maakt je hele dag ontspannen.

Tip 7

Ga in bad met je favoriete badschuim of onder de douche met een lekker geurende doucheschuim. Water zorgt ervoor dat je lichaam ontspant en jij jouw zorgen met het water door het doucheputje kan laten lopen.

Veel liefs,
Nancy

PS, wil je nog meer ontspannen in het leven staan? Kom dan 12 of 15 april naar ons Seminar Time Out in Abcoude,
 klik hier voor meer info.