Stap 1 naar Balans

Oktober is sinds een paar jaar uitgeroepen tot Stoptober. Ik weet dat het bedoelt is om mensen te laten stoppen met roken maar wat nou als we het gaan gebruiken als eerste stap om je uit een andere verslaving te halen.

Wist jij dat je verslaafd kan zijn aan druk zijn? Verslaafd aan je druk maken en piekeren. Wat vind jij, zullen we vanaf nu eens stoppen met druk zijn in ons hoofd? Stoppen met ons zorgen maken? Stoppen met het geloven van onze eigen gedachten? Door beweging in je gedachten te brengen zal je ook weer meer balans in je leven vinden.

Bij mij ging dat vaak zo:

ik heb een leuke baan maar ben wel uitgekeken, wat zou ik dan wel willen doen?  Of zal ik een tijdje stoppen met werken en thuis blijven voor de kinderen.
Wat nou als het niet lukt ergens anders een baan te krijgen.
Wat nou als ik niet genoeg ga verdienen?
Hoe moet het als de kinderen ziek zijn en niet naar de crèche kunnen.
Of als mijn ouders later oud zijn en er iemand voor ze moet zorgen.

Scroll naar beneden voor de 1e stap naar BALANS!

Duizenden gedachten tegelijk gingen er dan door mijn hoofd. En eerlijk gezegd zonder een oplossing ervoor te vinden. Ik was alleen maar bezig met het verleden (had ik geen andere beslissing moeten nemen) en de toekomst (wat als….) maar niet met het nu. Neem jij NU de beslissing om te stoppen met druk zijn en je zorgen maken?

Petra heeft jullie vorige week al meegenomen met tips over hoe jij je overvolle hoofd weer leeg kan maken door de pauzeknop in te drukken. Die werkt super goed toch? Voelde je het verschil na de oefening?

 

9 Stappen

Vanaf nu gaan we je 9 weken lang meenemen naar meer BALANS in je leven. Balans voor je body, mind en spirit. Deze drie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden namelijk.

Geen overvol hoofd meer of lange lijstjes waar jij je zorgen over gaat maken. Maar op weg naar een rustige hoofd, ontspannen slapen en genieten van elk moment. Een vol leven dus in plaats van een vol hoofd!

Houdt de website dus in de gaten want elke week nemen we je een stapje verder mee op weg naar het leven wat jij graag zou willen. In het blog van deze week geef ik je tips hoe je kan gaan genieten in plaats van je zorgen maken.

Neem jij die beslissing nu? Of wacht je tot het te laat is en je te radeloos bent om oplossingen te gaan zoeken.

 

1e stap op weg naar BALANS

De allereerste stap is altijd, neem een Beslissing! Daarmee bedoel ik niet, ik neem de beslissing om te stoppen met druk zijn/piekeren of altijd in mijn hoofd te zitten. Nee, neem een beslissing wat je wel zou willen.

Bijvoorbeeld: ik zou graag elke dag willen genieten van elk moment. Of ik heb elke dag een heerlijk leeg hoofd waarin ruimte is om leuke dingen te doen. Of,  elke dag heb ik een balans gevonden in mijn werkzaamheden en tijd voor mezelf. Dat soort beslissingen.

Daarna ga je voelen hoe dat zou voelen. Hoe voelt het om een leeg hoofd te hebben? Wie zou je dan zijn zonder al die gedachten in je hoofd? Hoe voelt je lichaam dan? Zijn je schouders ontspannen, je gezicht zacht of straal je van binnen wat aan de buitenkant zichtbaar. Als ik je op straat tegen zou komen zou ik het verschil dan zien en wat zie ik dan?

Schrijf de beslissing op in een opschrijfboekje of een post-it en plak die ergens op waar je hem elke dag ziet. Neem een foto ervan die je elke keer als je je telefoon opent ziet.  Of post hem bij ons op facebook, vinden wij ook leuk !

Heb je dit gedaan? Wow dan ben ik trots op je, je eerste stappen op weg naar een ontspannen leven. Dit geldt natuurlijk voor allerlei gebieden in je leven waarin je verandering wilt aanbrengen. Veel succes ermee!

Veel liefs,
Nancy

Ps,
1 november starten we weer met de jaarlijkse OPRUIM Challenge. Voor maar €5 ontvang je 7 dagen lang waardevolle informatie, quotes en tips hoe jij je huis, hoofd en hart kan opruimen. Doe je mee?
Volgende week sturen we je meer informatie toe maar heb jij nu al zin om je in te schrijven? Dat mag natuurlijk altijd :-). Stuur JA, ik wil meedoen naar, info@relaxacademy.nl

Ps2,
volg je ons al op facebookinstagram of op linkedin? We posten daar bijna elke dag leuke weetjes, inspiratie of quotes. Alles om jou verder te helpen naar een ontspannen leven.